VERGOEDING PSYCHOLOGISCHE HULP (JONGEREN TOT 18 JAAR)

Vanaf 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdzorg. Door de invoering van de Jeugdwet ligt daarom de financiële afhandeling van psychologische hulp bij de gemeente, waar u woonachtig bent. 

Vergoeding vindt alleen plaats als er sprake is van een verwijzing door de huisarts of (als het jongeren tussen de 0 - 18 jaar betreft) door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) uit de gemeenten waarmee wij een overeenkomst hebben. 

Puer Vitae heeft een overeenkomst met de Regio Noord Veluwe. Hieronder vallen de gemeenten Elburg, Nunspeet, Oldebroek , Ermelo, Putten, en Harderwijk.

Sinds de invoering van de Jeugdwet zijn de wettelijke regels voor vergoeding van psychologische hulp gewijzigd. Hieronder vindt u een overzicht van deze regels. Deze gelden voor alle psychologen en psychotherapeuten die werkzaam zijn in de Basis GGZ. Wij raden u aan deze regels goed door te lezen. Dan komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.

VERGOEDING PSYCHOLOGISCHE HULP (VOLWASSENEN)

De overheid heeft bepaald dat psychologische hulp bij volwassenen niet altijd volledig vergoed wordt.

Sinds 2014 zijn de wettelijke regels voor vergoeding van psychologische hulp gewijzigd. Hieronder vindt u een overzicht van deze regels. Deze gelden voor alle psychologen en psychotherapeuten die werkzaam zijn in de Basis GGZ. Wij raden u aan deze regels goed door te lezen. Dan komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Wanneer wordt psychologische hulp vergoed?